Marković: Silajdžić troši pare građana BiH

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2010, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Silajdžić troši pare građana BiH

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković ocenila je danas da je nedopustivo što je predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić otputovao u London da lobira za uhapšenog Ejupa Ganića, "jer Silajdžić nema pravo da troši novac građana BiH, a time i građana RS, u ovakve svrhe".

Markovićeva je rekla da je Silajdžić sam sebe stavio u funkciju odbrane pojedinca i pre nego što su se pravosudni organi izjasnili da li je optužnica protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << njega utemeljena ili ne.

Stavljanjem svog kabineta u funkciju zaštite Ganića, Silajdžić i šef njegovog kabineta Damir Arnaut pokazuju da se novac poreskih obveznika BiH, gde spadaju i poreski obveznici iz RS, troši na odbranu i sve drugo što je potrebno za osumnjičenog ratnog zločinca, rekla je Marković na konferenciji za novinare u Bijeljini.

"Prema svemu što vidimo iz tužilaštva iz Srbije, očigledno je da postoje validni dokazi zašto se Ganić optužuje za ratnog zločinca. Silajdžić sebi daje ovo pravo, a kada mi iz RS kažemo da on time stvara analognu situaciju prema kojoj bi i član Predsedništva (Nebojša Radmanović) trebalo da poseti Radovana Karadžića u Hagu, dolazi do incidentnih situacija kao u sredu na sednici parlamenta", rekla je Markovićeva.

Ona je istakla da bi eventualno izručenje Ganića BiH bilo pogrešno jer Sud i Tužilaštvo BiH, kojima manipulišu bošnjački političari, i kad bi vodili ovaj politički proces to bi bilo pod pritiskom jer je "u Sarajevu stvoren ambijent da je Ganić heroj, a ne ratni zločinac, za šta postoje dokazi".

Markovićeva je rekla da su određeni službenici iz Ministarstva bezbednosti BiH koji nisu Bošnjaci dostavili UN spisak državnih institucija koje su se stavljale u funkciju i pomagale terorističku mrežu u FBiH i u svetu. Ona je dodala da je na tom spisku i avio-kompanija "Er Bosna" koja je pomogala vehabijske i druge pokrete u BiH, kao i sve one koji se mogu podvesti pod terorističke organizacije, a čije je sjedište u BiH.

Ocenivši da je to skandalozno, Markovićeva je istakla da će, ukoliko se u Savetu bezbednosti prihvati i utvrdi da su se i državne institucije BiH bavile time, biti neizvesno kako će se stvari u BiH dalje kretati, kada će i da li će uopšte ova zemlja dobiti status kandidata za EU

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.