Marković: Proučiti da li je bilo lične odgovornosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2009, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Proučiti da li je bilo lične odgovornosti

BEOGRAD - Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je danas Tanjugu će ta institucija proučiti da li je u revizorskom izveštaju o budžetu za 2008. godinu bilo nemara, prekršaja ili elemenata krivičnog dela, a ako je bilo lične odgovornosti, onda je to posao za Tužilaštvo.

"Može da bude nemar u trošenju para, a mogu da budu i radnje koje predstavljaju prekršajna ili krivična dela. To je sad već nešto što mi u ovom trenutku ne znamo", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekla je Markovićeva, napominjući da Agencija sa radom zvanično počinje od 1. januara 2010. godine, kada počinje i primena Zakona o Agenciji.

Markovićeva je rekla da će Agencija za borbu protiv korupcije sa svim državnim organima, kao i sa onima koji su prozvani u izveštaju revizora, zajedno razmotriti kakve su procedure u ovom slučaju, da li se radi o sistemskim propustima ili o propustima u zakonu, procedurama ili se radi o greškama pojedinaca.

"Mi kao agencija imamo nadležnost u davanju smernica, to su planovi integriteta koji postaju obaveza državnih organa", istakla je ona i objasnila da je plan integriteta plan koji standardizuje postupke pred nekim državnim organom vode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.