Marković: Prioritet je pomoći fabrikama da rade

Izvor: Press, 03.Sep.2014, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Prioritet je pomoći fabrikama da rade

On je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o kandidatu za novog ministra privrede, istakao da će ta partija podržati predlog da Sertić obavlja tu funkciju.



Ukazujući da će neke fabrike u restrukturiranju doživeti likvidaciju, Marković je pozvao budućeg ministra da ne pravimo iste greške kao što smo pravili „kada su neki prodavali preduzeća i fabrike u Srbiji“.

„Privatizacija koja je izvršena od 2000.do 2003. godine je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << privatizovala samo dobre, uspešne fabrike i dobra preduzeća. Privatizovali smo na primer cementaru u Paraćinu, a govorili su nam da će biti jeftinija cena cementa, da ćemo mnogo lakše kupovati cement...Šta smo dobili, ostalo je 80 odsto radnika bez posla“, rekao je Marković.

On je rekao da ima dosta fabrika u Srbiji i da treba napraviti predlog da i lokalne samouprave mogu da izađu na tender, kako bi se očuvala radna mesta.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.