Marković: Ne smemo da izgubimo identitet, moramo da poštujemo tradiciju VIDEO

Izvor: B92, 08.Sep.2019, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Ne smemo da izgubimo identitet, moramo da poštujemo tradiciju VIDEO

Ne smemo da zaboravimo ko smo, šta smo i odakle smo, moramo da čuvamo i negujemo svoju istoriju, tradiciju i kulturu, izjavio je Dragan Marković Palma.

Predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je, tokom posete Sekuriču gde se održava tradicionalna manifestacija Pasuljijada, istakao da mu je, iznad svega, stalo do srpske tradicije.

Marković je naglasio da je posebno važno to što se takmičenja u okviru ove manifestacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održavaju u porti crkve i da ne smemo da zaboravimo Srpsku pravoslavnu crkvu, kao i "da treba da poštujemo tradiciju srpske nošnje".

"Ne smemo da izgubimo naš identitet. Stalno moramo da govorimo šta je Srbija i šta su srpske vrednosti. Ne bežimo ni od evropskih vrednosti. Ja sam bio u Minhenu na Birfestu i kada sam video kako izgleda nemačka nošnja uvideo sam da je naša narodna nošnja deset puta bolja od te nemačke. Međutim, Nemci se ne stide da je nose, iako je njihova država jedna od najrazvijenih u Evropskoj uniji, dok mi iz nekog razloga kažemo kako je seljački videte srpsku tradiciju", istakao je Marković.

Pasuljijada u Sekuriču je jedna od manifestacija po kojoj su Levač i opština Rekovac prepoznatljivi.

Meštani su organizovali program u porti crkve Svetog arhangela Gavrila. Takmičenje u kuvanju pasulja održano je šesti put.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.