Marković: Kvalitetne stvari opstaju same po sebi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Kvalitetne stvari opstaju same po sebi

Reditelj Goran Marković, dobitnik nagrade "Aleksandar Lifka" 2010. godine za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, rekao je danas da je osnivanje palićkog filmskog festivala 2003.godine tada video kao utopiju.

Prva godina festivala na Paliću bila je najgora godina u mom životu. Danas je se sećam kao jezive godine i osnivanje palićkog festivala mi je delovalo kao utopija, kao nešto što neće dugo trajati", rekao je Marković na konferenciji za novinare.

Festival >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evropskog filma Palić, koji se održava 25. put, opstao je, prema njegovom mišljenju, zbog odličnog koncepta, ljudi koji stoje iza njega i posebnosti grada.

"Bio sam na mnogo festivala, ali ovo ovde je nešto sasvim drugo", dodao je on. Kaže i da na Palić rado dolazi jer tu ima priliku da pogleda filmove koje je nemoguće videti bilo gde drugde. Ovde stičem sliku o kinematografiji, koju ne bih mogao da dobijem na drugom mestu", rekao je Marković Uveren je da kvalitetne stvari opstaju same po sebi.

Vredni filmovi uvek nađu put do publike. Blokbasteri, koji zgrću pare, brzo se zaboravljaju, samo je pitanje ko trguje i ko zgrće novac. U ovoj državi vlada ekonomski haos, pa je besmisleno da ja analiziram šta je ekonomska logika", rekao je Marković.

Priprema seriju po svom tekstu "Delirijum tremens", a reč je o komadu koji tretira problem savremenog čoveka u potrazi za svojim identitetom i koji se sa velikim uspehom igrao u Beogradskom dramskom pozorištu.

"Ako sve bude u redu, trebalo bi da snimamo tokom ove godine, a možda od toga napravimo i film. Slično kao sa "Slepim putnikom na brodu ludaka", najavio je Marković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Goran Marković: "Kvalitetne stvari opstaju same po sebi"

Izvor: B92, 17.Jul.2018

Reditelj Goran Marković, dobitnik nagrade "Alekšandar Lifka" 2010. godine, za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, kaže da je osnivanje palićkog filmskog festivala 2003. Godine video kao utopiju..."Prva godina festivala na Paliću bila je najgora godina u mom životu. Danas je se sećam kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.