Marković: Bez nereda u Novom Pazaru

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Bez nereda u Novom Pazaru

Beograd -- Ministar Milan Marković rekao za Novosti da reakcija države na osnivanje BANU neće ići na ruku ekstremistima i da ne očekuje probleme u Novom Pazaru.

''Osnivanje Bosanske akademije nauka i umetnosti u režiji Muamera Zukorlića neće doprineti rešavanju problema sa kojima se građani u Sandžaku suočavaju i neće dati odgovore na neka bitna pitanja, koja se tiču bošnjačke nacionalne manjine'', naglasio je Marković u intervjuu za ''Novosti''.

Vlada mora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nastavi, rekao je ministar za manjinska prava i državnu upravu, da radi na rešavanju mnogobrojnih složenih pitanja koja opterećuju ovu oblast.

Marković velike potrese ne očekuje ni u Skupštini Srbije, iako su poslanici nedavno oslobođeni blanko ostavki i bez straha od kazni mogu da glasaju čak i suprotno stavovima svoje stranke, ali ukazuje da nema garancija da neće biti napetosti ili ucena kada se u parlamentu bude lomilo oko najvažnijih zakona.

Odgovarajući na pitanje da li su ove izmene dobra uvertira za suštinske promene izbornog sistema i može li se očekivati skori prelazak na većinski ili neki mešoviti sistem, Marković je rekao da bi bilo dobro celovito promeniti naš izborni sistem, ali da je pitanje da li postoji spremnost za to.

Prema njegovim rečima, Zakon o finansiranju političkih aktivnosti stvara pretpostavke za veću transparentnost i kontrolu.

Govoreći o završetku obnove Kraljeva, Marković je ponovio da će do 1. oktobra biti završena obnova 27 zgrada, izgrađeno oko 500 kuća, isplaćena pomoć od preko 9.000 oštećenih kuća i 12.000 stanova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.