Marko Milićev uhapšen u Kini?

Izvor: RTS, 01.Sep.2014, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Milićev uhapšen u Kini?

Po poternici srpskog Interpola, u Kini uhapšen Marko Milićev, zbog sumnje da je svojim vozilom na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, koji je podlegao povredama. Ministar Nebojša Stefanović zakazao je konferenciju za medije za 18.45.

Marko Milićev se sumnjiči da je 25. jula usmrtio Luku Jovanovića (21) iz Beograda i od tada se nalazio u bekstvu. Osumnjičen je da je, nakon što je svojim automobilom "katrimen" udario mladića na Brankovom mostu, sa prijateljima pobegao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa lica mesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje. 

Tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, a i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Interpolova poternica je bila raspisana na dva imena – Marko Milićev i Marko Marković, pošto se sumnja da osumnjičeni koristi i stari pasoš na prezime Marković, čiji je nestanak prijavio prošlog septembra, a potom promenio prezime. Pretpostavlja se da je Milićev prvo pobegao u Istanbul, odakle je odleteo za Kinu.

Srbija i Kina nemaju ugovor o ekstradiciji, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde, ali će se u svakom slučaju tražiti izručenje Milićeva iz te zemlje, radi vođenja krivičnog postupka.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da pomere auto u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini-kantrimen". 

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru. 

Treći osnovni sud je 19. jula odredio jednomesečni pritvor Saši Jankoviću, koji je nakon nesreće prevezao Milićevljeve prijatelje koji su bili u "kantrimenu". Nakon što je Milićev autom udario mladića, njegovi prijatelji su prešli u taksi vozilo, a Milićev je taksisti naredio da ga prati.

Iz "kantrimena" u taksi prešli su Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović i Milica Novaković, koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo – pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.