Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović juri pojas FFC-a

Zagreb i "Noć šampiona" u okviru Final Fight Championship (FFC) biće prilika da banjalučki kik-bokser Denis Marjanović dođe do pojasa šampiona u srednjoj kategoriji. Protivnik 17. decembra biće mu Austrijanac Rene Vimer.

Marjanović iza sebe ima 55 profesionalnih borbi u kojima je ostvario 42 pobjede i polovinom decembra će izaći na megdan Vimeru, koji je nedavno debitovao za FFC.

Marjanović je za sajt "Fight Site" govorio o počecima karijere, te o predstojećem >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ispitu protiv Vimera. Banjalučanin, koji je za FFC debitovao 2014. u Zadru, kazao je da je u mladosti bio inspirisan filmovima raznih borilačkih junaka, među kojima je bio Žan-Klod van Dam. Istakao je da od dolaska u FFC priželjkuje borbu za titulu i da mu se napokon želja ostvarila.

"U početku se pričalo da ću se u meču za titulu boriti s Igorom Emkićem, ali on nije bio u mogućnosti da nastupi, pa mi je dodijeljen drugi protivnik", rekao je Marjanović, koji u ovaj meč ulazi samouvjereno:

"Ne znam gdje bi mogao da mi pravi probleme ako u borbu uđem zdrav. Mislim da sam kompletniji i iskusniji borac i da ću pronaći rješenje za njega. Vjerujem kako ću kako vrijeme prolazi biti sve bolji i bolji, a za Vimera sam pripremio nešto iz svoje kolekcije udaraca".

Marjanović je za ovaj sajt naglasio da očekuje osvajanje FFC pojasa, što bi bila kruna sjajne saradnje s ovom organizacijom u kojoj je do sada odradio šest borbi i ostvario tri pobjede.

"Očekujem osvajanje pojasa i atraktivan meč jer imamo sličan stil borbe. Nadam se i da će publika uživati u onome što možemo da ponudimo. Nadam se da ću osvojiti pojas i da ću ga zatim uspješno braniti", jasan je Banjalučanin.

Član Kik-boks kluba Draženko Ninić iz Banjaluke i KBK Hektor iz Laktaša ističe da će u glavnom gradu Hrvatske imati veliku podršku navijača i da ga oni mogu nositi do pobjede.

"Očekujem dosta navijača koji su već spremni i zajedno sa mnom iščekuju ovaj meč u 'Areni'", izjavio je Marjanović, koji ima nadimak Lamberdžek, što u prevodu znači drvosječa:

"Nadimak dolazi od ilustracije na moje jake udarce nogama kojima sam često znao obarati protivnike. Nekad je to lou-kik, a nekad haj-kik. Iako još nisam opravdao nadimak u FFC-u, nadam se da hoću u budućnosti".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.