Marinović: Novim Zakonom osnažiti ulogu poverenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 13:44

Marinović: Novim Zakonom osnažiti ulogu poverenika

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović danas je u razgovoru sa ambasadorom Belgije Kunom Adamom izjavio da su potrebne neodložne izmene i dopune ili donošenje novog Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, kako bi se osnažila uloga poverenika u zaštiti tog prava.

Marinović je upoznao ambasadora sa poštovanjem tih prava u vreme pandemije korona virusa, komunikaciji poverenika sa državnim organima, nevladinim organizacijama i predstavnicima medija, saopšteno je iz kabineta poverenika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.