Marinirane šnicle od soje

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinirane šnicle od soje

Zanimljiva kombinacija začina ove šnicle čini neodoljivim.

Sastojci:

- 300 g sojinih šnicli

- 4 listića lorbera

- 10 zrna crnog bibera

- 2 veća čena belog luka

Marinada:

- 3 pune kašike senfa

- 1 kašičica soja sosa

- 1 kašičica vorčester sosa

- 1 kašičica belog luka u prahu

- 1 kašičica timijana

- 1 kašičica majčine dušice

- 2 kašike >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << maslinovog ulja

- 2 kašičice aleve paprike

Za pohovanje:

- 6 punih kašika pšeničnog integralnog brašna

- 4 pune kašike susama

-ulje

- so, biber

Priprema:

Sojine šnicle preliti hladnom vodom (pritisnuti tacnom), poklopiti i ostaviti, preko noći, na sobnoj temperaturi, da nabubre. Narednog dana ih procediti, oprati pod mlazom hladne vode i staviti u veću, dublju, šerpu. Dodati biber, lorber i beli luk. Staviti da se kuvaju, na srednjoj temperaturi. Od momenta ključanja kuvati 10 minuta, polupokriveno a zatim skloniti sa vatre.

Ohlađene šnicle dobro procediti. Zatim, svako parče staviti u plastičnu kesu i, tučkom za meso, blago istanjiti.

Marinada:

Sve navedene sastojke, za marinadu, staviti u manju posudu i dobro sjediniti. Treba da se dobije smesa u vidu paste. Svako parče šnicle posuti sa biljnim začinom i mlevenim biberom (po ukusu), samo sa jedne strane. Zatim, svako parče premazati, sa jedne i sa druge strane, pripremljenom marinadom. Šnicle ostaviti da odstoje 15-ak minuta, da bi upile miris začina.

Zatim svako parče uvaljati u mešavinu brašna i susama i pržiti ih.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.