
Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 18:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Marinirane šnicle od soje
Zanimljiva kombinacija začina ove šnicle čini neodoljivim.
Sastojci:
- 300 g sojinih šnicli
- 4 listića lorbera
- 10 zrna crnog bibera
- 2 veća čena belog luka
Marinada:
- 3 pune kašike senfa
- 1 kašičica soja sosa
- 1 kašičica vorčester sosa
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica timijana
- 1 kašičica majčine dušice
- 2 kašike >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << maslinovog ulja
- 2 kašičice aleve paprike
Za pohovanje:
- 6 punih kašika pšeničnog integralnog brašna
- 4 pune kašike susama
-ulje
- so, biber
Priprema:
Sojine šnicle preliti hladnom vodom (pritisnuti tacnom), poklopiti i ostaviti, preko noći, na sobnoj temperaturi, da nabubre. Narednog dana ih procediti, oprati pod mlazom hladne vode i staviti u veću, dublju, šerpu. Dodati biber, lorber i beli luk. Staviti da se kuvaju, na srednjoj temperaturi. Od momenta ključanja kuvati 10 minuta, polupokriveno a zatim skloniti sa vatre.
Ohlađene šnicle dobro procediti. Zatim, svako parče staviti u plastičnu kesu i, tučkom za meso, blago istanjiti.
Marinada:
Sve navedene sastojke, za marinadu, staviti u manju posudu i dobro sjediniti. Treba da se dobije smesa u vidu paste. Svako parče šnicle posuti sa biljnim začinom i mlevenim biberom (po ukusu), samo sa jedne strane. Zatim, svako parče premazati, sa jedne i sa druge strane, pripremljenom marinadom. Šnicle ostaviti da odstoje 15-ak minuta, da bi upile miris začina.
Zatim svako parče uvaljati u mešavinu brašna i susama i pržiti ih.