Marinac ima rešenje za Kima: Umesto bombi, bacite ajfone

Izvor: B92, 11.Sep.2017, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinac ima rešenje za Kima: Umesto bombi, bacite ajfone

Bivši marinac SAD Joko Vilink imao je zanimljiv predlog kako bi mogla da se reši kriza sa Severnom Korejom. Stručnjaci smatraju da bi taj plan čak imao smisla.

Kako piše “Biznis insajder“ Vilnikov predlog ne uključuje nikakve specijalne operacije, napade ili vojne poteze bilo kakvog tipa.

Umesto bombi predlaže da SAD baci ajfon telefone.

“Bacite 25 miliona ajfona, stavite satelite na njih sa besplatnim Wi-Fi“, napisao je on na Tviteru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
I dok je predlog, piše “Biznis insajder“, samo fantazija i teško moguć, ekspert iz Severne Koreje u Stimson centru Jun Sun, kaže da bi to zapravo upalilo.

“Kim Džong Un shvata da čim se društvo otvori i narod Severne Koreje shvati šta mu nedostatke, Kimov režim neće biti održiv“, rekao je on.

Zbog toga bi se Pjongjang čvrsto protivio onome što Vilnik predlaže.

Sun dodaje da je Južna Koreja ranije balonima spuštala pamflete i DVD u Severnu Koreju, a da je Kimov režim odgovarao vojno.

Zato bi, kako se navodi, Severna Koreja i odbila besplatne ajfone za celu populaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.