Izvor: S media, 08.Mar.2013, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina Andrejić traži 140.000 evra od države

Marina Andrejić (43) iz Majilovca, koja je prošle godine pred Apelacionim sudom oslobođena krivice za ubistvo sina Đorđa (13), od države traži odštetu od 140.000 evra zbog neosnovanog pritvaranja u trajanju od 700 dana.

Prema rečima njenog advokata Srbislava Stojanovića, Ministarstvu pravde dostavljen je zahtev za naplatu odštete:

"Do ovog iznosa se došlo tako, jer smo za svaki Marinin provedeni dan u pritvoru tražili po 200 evra. Preostaje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da vidimo kako će na taj zahtev odgovoriti država."

Marina je pritvorena u julu 2010. godine, da bi kasnije bila optužena da je svog sina usmrtila na njivi, udarivši ga drškom motike po vratu. Jedini materijalni dokaz koji je Više tužilaštvo predočilo bila je lobanja, pronađena u novembru 2010. godine. Međutim, samo u prvom veštačenju utvrđeno je da lobanja pripada dečaku, dok je u drugom to dovedeno pod sumnju. Tada je ustanovljeno da je oprana u izbeljivaču, kako bi se uništili DNK uzorci. I pored toga, Marinu je Viši sud u dva navrata osudio na po 20 godina zatvora, ali je Apelacioni doneo oslobađajuću presudu „jer nije bilo dokaza koji bi je teretili“.

(Novosti)

FOTO: Youtube

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.