Marina Andrejić: Nisam ubila sina

Izvor: B92, 05.Jul.2012, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina Andrejić: Nisam ubila sina

Beograd -- Marina Andrejić iz sela Lučica, koja je bila optužena da je ubila svog sina Đorđa 2010, oslobođena je optužbi juče. Ona za Novosti kaže da nije ubila svog sina.

"Uvek sam govorila da sam nevina, da nisam ubila svog sina Đorđa. Država mi nije verovala i maltretirala me. Samo su moj otac Dobrica i majka Svetlana verovali u mene. Sada sam opet slobodna i kod kuće, ali više nema mog sina Đorđa i supruga Dejana", kazala je ona Novostima.

Ona kaže da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zadovoljna "što je sud, konačno, doneo pravednu presudu, ali dodoaje i da je ogorčena zbog svega što joj se dogodilo i zbog svega što je ni kriva ni dužna morala da preživi".

Podsetimo, Đorđe je nestao 22. jula 2010, kada je sa majkom otišao na njivu van sela. Marina, koja od početka negira da je ubila dete, kući se vratila dva dana kasnije, ali bez sina, nakon čega je uhapšena. Više od 500 ljudi danima je tragalo za dečakom, ali on nije pronađen.

Lovci su 7. novembra prošle godine pronašli lobanju, a ovaj teren pretraživan je i u narednih nekoliko dana kako bi se pronašli i ostali delovi dečakovog tela.

Marinin muž je u međuvremenu umro od tuge, dodaju Novosti, a njenu kćerku Anđelu je država dala njenoj svekrvi na starateljstvo. Marina kaže da sada želi da se bori za svoje dete.

"Želim da je vidim i da mi se vrati kući, jer ja nisam potpisala odluku o njenom starateljstvu. Anđela je završila sedmi razred osnovne škole, ima 14 godina i ja treba da se izborim da opet živi sa mnom", kazala je ona.

Na naše pitanje, da li zna ko je ubio u leto 2010. njenog sina Đorđa, ona je odgovorila: "Nisam prisustvovala tom zločinu. Pred mojim očima se to ubistvo nije odigralo. Nemam saznanja o ubici mog sina..."

Ona je zatim završila razgovor s novinarima, rekavši da je kazala šta je imala i zamolila ih da odu.

"Razmišljam da tužim policajce koji su me tukli, da tužim državu koja me je stavila u zatvor i da tužim medije koji su o meni pisali sve najgore. Ali ne znam da li ću imati snage da se sa tim borim", dodala je ona, a zatim se okrenula i ušla u svoju kuću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.