Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Dec.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marin le Pen oslobođena optužbi za podsticanje mržnje

Lider francuskog Nacionalnog fronta Marin le Pen oslobođena je u utorak pred sudom u Lionu optužbe za podsticanje mržnje tokom predizborne kampanje u decembru 2010. godine.

Liderka ekstremne desnice u Francuskoj je tada uporedila muslimane koji se mole na ulicama sa nacističkom okupacijom Francuske u Drugom svjetskom ratu.

Le Penova je u oktobru rekla pred sudom da nije prekršila zakon, prenio je BBC.

Optužnica je podinguta u julu 2014. godine, nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << le Penovoj ukinut imunitet kao poslaniku Evropskog parlamenta.

Slučaj je prvobitno bio odbačen prošle godine pred sudom u Lionu, ali je ponovo pokrenut na inicijativu antirasističkih grupa, koje su podnijele građansku tužbu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska: Marin Le Pen nije sudski kriva za podsticanje mržnje

Izvor: Blic, 15.Dec.2015

Predsednica francuskog desničarskog pokreta Nacionalni front Marin Le Pen oslobođena je danas pred sudom u Lionu optužbe za podsticanje mržnje tokom predizborne kampanje u decembru 2010. godine.

Nastavak na Blic...

Le Pen oslobođena tužbe za podsticanje verske mržnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Dec.2015

Liderka ekstremno desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen danas je oslobođena tužbe za podsticanje mržnje nakon što je uporedila muslimanske molitve na ulicama sa nacističkom okupacijom...Sud u Lionu presudio je da Le Penova "nije podsticala diskriminaciju, nasilje ili mržnju prema grupi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.