„Marijina epizoda” na festivalu u Montrealu

Izvor: Politika, 15.Avg.2014, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Marijina epizoda” na festivalu u Montrealu

Kratki film Sanje Živković u selekciji internacionalnog studentskog filma

Diplomski film Sanje Živković„Marijina epizoda” biće premijerno prikazan na Festivalu svetskog filma u Montrealu 24. avgusta, u kategoriji internacionalnog studentskog filma, kao jedini srpski film u ovoj selekciji.

„Marijina epizoda” je minimalistički film koji se bavi odnosom jedne žene, Lele, s njenom unukom. Posle odlaska čitave porodice za Kanadu, Lela ostaje sama u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i njihovo odsustvo vremenom nadomešta gledanjem španske serije „Čarobne noći”, što je njeno jedino bekstvo iz samoće. Ali kad se njena unuka Marija iznenada vrati i proba da obnovi odnos, stvari se komplikuju…

Uloge tumače: Milena Dravić, Nevena Ristić, Sanja Mikitišin, Vojin Ćetković i Rale Milenković. Ovaj film je i deo dugometražnog filma koji trenutno razvija. Produkciju potpisuju Fakultet dramskih umetnosti Beograd, „Bastards produkcija” iz Beograda i "Crosscurrent films” u Montrealu.

Sanja Živković (Beograd, 1987) završila je ove godine režiju na master studijama na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi Gorana Markovića.

U Vankuveru je živela od 1994. do 2010. godine, tamo je završila osnovne studije za filmsku režiju na univerzitetu „Sajmon Frejzer” u Školi savremene umetnosti, a njen diplomski film „How I almost became a Canadian” dobio je nagradu na Internacionalnom filmskom festivalu mladih autora u Austriji 2009. godine.

K. R.

objavljeno: 15.08.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.