Marija ponovo zaobišla Niš

Izvor: Politika, 22.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marija ponovo zaobišla Niš

Niš – Na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi u ponedeljak je trebalo da gostuje ovogodišnja pobednica Evrovizije Marija Šerifović, ali su ljubitelji njene pesme ostali "kratkih rukava". Ovo je drugi put da se koncert najavljuje, pa otkazuje, na štetu poklonika Marijine pesme sa juga Srbije.

Prvi koncert bio je zakazan za 7. jun, ali je tada u poslednjem trenutku stiglo obaveštenje da se odlaže zbog lošeg vremena. Ovaj razlog odmah je izazvao sumnju, jer je kišni talas >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << već prošao, a u javnosti se spekulisalo da je koncert odložen zbog slabog interesovanja. Navodno, bio je prodat mali broj karata.

Pošto koncert nije održan ni 18. juna, za kada je bio pomeren, organizatori više nisu mogli da prikrivaju razloge, već su položili karte na sto. Do odlaganja koncerta došlo je zbog nesporazuma između niškog preduzeća "MIP New Fair Play", koje je glavni organizator, i beogradskog "Beotona".

Nišlije kažu da je saradnja sa "Beotonom" i menadžerom Marije Šerifović od samog početka išla loše i da je koncert prvi put odložen zbog nepoštovanja ugovora. Predstavnici "Beotona", međutim, tvrde da su ugovor kršili organizatori iz Niša. Producent te kuće Miki Bukovac kaže za "Politiku" da su drugi termin samoinicijativno odredile Nišlije, ne konsultujući se sa menadžerom Marije Šerifović. Niški organizator je, tvrdi on, prekršio ugovor i time što je do ugovorenog roka uplatio samo avans, a ne dogovorenu sumu. Poslednji rok za uplatu bio je 5. jun.

– Uprljali su lik i delo Marije Šerifović i "Beoton" je podneo tužbu Opštinskom sudu u Beogradu koji već radi na utvrđivanju činjenica. U znak poštovanja prema građanima Niša, "Beoton" će u narednih mesec dana u centru Niša organizovati besplatan koncert Marije Šerifović – kaže Bukovac.

Nišlije će na tužbu odgovoriti tužbom. Urednik produkcije preduzeća "Fair Play" Miloš Krivokapić najavio je da će ovo preduzeće tužiti "Beoton" zbog kršenja ugovora.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.