Izvor: S media, 07.Sep.2012, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: U Srbiji trenutno nema velikih požara

U toku noći je lokalizovana vatrena stihija kod Gadžinog Hana, što znači da od danas više nema aktivnih požara u Srbiji, izjavio je Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Marić je rekao da je požar kod Gadžinog Hana bio poslednje veće žarište u Srbiji, da nema novih većih požara i da je trenutna situacija u tom pogledu mirna.



On je istakao da su sa područja Tare koje je, takođe, bio zahvatio veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << požar, u toku jučerašnjeg dana počelo povlačenje ekipa koje su radile na gašenju vatre.

- Ostaće tamo oko 200 ljudi kao jedan vid dežurstva narednih nekoliko dana. Ostale smo vratili kući posle dugog perioda - kazao je Marić.

Marić je precizirao da je u Srbiji juče zabeleženo 128 manjih požara, što govori da je njihov broj znatno opao u odnosu na neke prethodne dane.

Prema njegovim rečima, štete od požara koje su nastale u periodu jul - avgust procenjuju na oko 30 miliona evra, a vatra je bila zahvatila oko 11.000 hektara.

Međutim, od Nove godine do danas procenjuje se da je u požarima u Srbiji izgorelo oko 20.000 hektara površina, i da šteta iznosi oko 50 miliona evra, dodao je Marić.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.