Izvor: S media, 02.Apr.2012, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: "Kontrast" nije imao upotrebnu dozvolu

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da objekat u kome je bila smeštena diskoteka "Kontrast" nije imao upotrebnu dozvolu sa stanovišta zaštite od požara, niti dozvolu za rad.

"Taj objekat ne samo da nije imao upotrebnu dozvolu sa stanovišta zaštite od požara, već uopšte nije imao upotrebnu dozvolu za rad", rekao je Marić u emisiji "Jedan na jedan" Televizije Vojvodina.

Marić je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je siguran da se požar sa takvim tragičnim ishodom ne bi dogodio da je u diskoteci bilo 150 ljudi, koliko je ona mogla da primi, a ne 350.

Mladu novinarku identifikovali na osnovu računa za mobilni

Novi Sad: Održana komemoracija žrtvama požara (FOTO)

Vlasnik i zakupci diskoteke "Kontrast" sutra pred sudijom

Marić je ponovio da je kontrolni pregled "Kontrasta" izvršen krajem 2011. godine i da je tada napisana prekršajna prijava zbog nesprovođenja zakonskih odredbi zaštite od požara.

U toj istrazi se pominje i "nekakva krađa struje", što bi moglo imati i veze sa kvarom instalacija ispod bine, napomenuo je Marić i ukazao da nijedan protivpožarni aparat u diskoteci nije radio.

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a naveo je da u požarima u ugostiteljskim objektima u Srbiji godišnje strada oko 200 ljudi i da je taj broj konstantan u poslednjih nekoliko godina.

Marić je najavio da će naređenje ministra Ivice Dačića o vanrednoj kontroli svih ugostiteljskih objekata u Srbiji sprovesti 250 inspektora, koji će tokom kontrole "sve svoje druge obaveze staviti po strani".

Marić je izneo i niz problema sa kojima se susreće služba kojom rukovodi, pomenuvši da u Srbiji ima 3.000 vatrogasaca, a da je potrebno 8.000.

U ugostiteljskim objektima, diskotekama, kao i bioskopima i pozorištima širom Srbije sutra će 250 inspektora preventivne zaštite u Sektoru MUP-a za vanredne situacije započeti vanrednu kontrolu ispunjenosti mera zaštite od požara, posle tragedije u novosadskoj diskoteci "Kontrast".Opširnije OVDE.

Požar u diskoteci "Kontrast", u kojoj je poginulo šest osoba, izazvale su neispravne električne instalacije.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marić: Kontrast nije imao upotrebnu dozvolu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2012

NOVI SAD - Objekat u kome je bila smještena diskoteka "Kontrast" nije imao upotrebnu dozvolu sa stanovišta zaštite od požara, niti dozvolu za rad, izjavio je danas načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.