Marić: Danas desetak akcija, ukupno spaseno 249 osoba

Izvor: S media, 13.Feb.2012, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Danas desetak akcija, ukupno spaseno 249 osoba

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je tokom dana bilo desetak akcija evakuacije građana iz zavejanih područja i da je do sada ukupno spaseno 249 osoba.

Marić je televizij B92 potvrdio da će potraga za osobom nestalom u blizini Perućca biti nastavaljena sutra u 9 sati ujutro i da je do sada u višednevnom vremenu nastradalo 20 osoba.

Pogledajte kako izgleda zima u gradovima Srbije!

Ledenice "ubice" prete Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << (FOTO)

Smederevo: Spasena beba od 25 dana

On je naglasio da se ugroženim u brdsko planinskim područjima svakodnevno dopremaju hrana i lekovi, a da pripadnici Sektora često i u neadekvatnim uniformama, prelaze i po nekoliko kilometara peške kako bi stigli do zavejanih ljudi.

Marić je rekao da su angažovani svi kapaciteti i Sektora i Vojske Srbije, kao i države, kako bi se pomoglo građanima u teškoj situaciji izazvanoj dugotrajnim snegom i hladnim vremenom.

On je ocenio i da država nije zakasnila sa reagovanjem u slučaju snega i hladnog vremena, podsetivši da je prva vanredna situacija u jednoj od opština u Srbiji bila proglašena 6. januara.



"Od tog momenta su svi kapaciteti Sektora za vanredne situacije i lokalnih samouprava stavljeni u funkciju", rekao je Marić, podsetivši da je više od 200 mašina angažovano u ugroženim opštinama.




Neophodna štednja struje


U istoj emisiji, državni sekretar za energetiku Dušan Mrakić je ponovo apelovao na građane da dodatno štede struju kako bi se sačuvao elektro-energetski sistem.

On je dodao da je po svim analizama "evidentno da se domaćinstva nisu predržavala uputstva koja smo davali" za štednju struje.

Mrakić je naveo da su se svi drugi potrošači, odnosno industrijiski potrošači pridržavali toga, a i "sami su u određenim sitruacijama redukovali električnu energiju".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.