Mardok “Majspejs” kupio za 580 a prodao za 35 miliona dolara

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mardok “Majspejs” kupio za 580 a prodao za 35 miliona dolara

NJUJORK – Kompanija “News Corporation” prodala je društvenu mrežu “Majspejs” za 35 miliona dolara firmi za oglašavanje”Specific Media”, izjavio je za Rojters izvor koji je dobro upoznat sa detaljima transakcije.

"News Corporation” Ruperta Mardoka će nakon prodaje zadržati oko pet odsto udela u "Majspejsu”, kojeg je pre šest godina kupio za čak 580 miliona dolara.

Očekuje se da će nakon što se prodaja okonča oko polovina od 500 zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u "Majspejsu” dobiti otkaz.

Pre šest godina "Majspejs” je smatran jednim od najjačih internet projekata, a pojavom "Fejsbuka” započeo je njegov pad.

Povezane vesti: Čak i osnivači Majspejsa prestali da ga koriste Mardok prodaje "Majspejs"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.