Marčelo uvek drag gost

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2018, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marčelo uvek drag gost

Srpski kulturni forum (SKF) iz Beča nastavlja organizovanje jedinstvenih kulturnih događaja za naše građane u Austriji.

Dve godine je armija obožavalaca lika i dela Marka Šelića Marčela čekala na njegovo novo gostovanje u Beču. Srpski kulturni forum se potrudio da ispuni obećanje dato 2016. godine i ponovo je ugostio Marčela, čija je nova knjiga nedavno ugledala svetlost dana.

I ovoga puta je dugo iščekivano druženje održano u svečanoj sali Klaviegaleri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a Markova verna publika je imala priliku da sa omiljenim muzičarem i piscem razmeni utiske ne samo o njegovom radu, već i o drugim segmentima koji prožimaju našu svakodnevicu: o kulturi i (ne)ulaganju u istu, književnosti i trenutnoj političkoj klimi u Srbiji.

- Ovo je bilo jedinstveno veče, jer nemamo baš mnogo prilike da se družimo sa mladim autorima, kakav je Marčelo. SKF nam svojim programom omogućava nešto što do sada nismo imali. Veoma je dobro videti šta mladi u domovini pišu, njihov bunt, način života, i o uslovima u kojima žive, rade, stvaraju - oduševljena je Vesna Marović, koja je, kako ističe, uživala u ovoj večeri.

Poseban akcenat bio je na promociji trilogije "Malterego" i predstavljanju romana "Higijena nesećanja", u kojoj je Marko nastavio tamo gde je stao sa "Rubikovom stolicom". "Higijena nesećanja" se nedavno našla i u širem izboru za NIN-ovu nagradu.

U maju SKF planira još jedan spektakl, ovaj put muzički, pošto 22. maja organizuje koncert muzičke trupe Viva Voks. Ovaj jedinstveni hor gostovaće u pozorištu Akcent, a karte su već u pretprodaji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.