Marčelo: Završite sumnjive fakultete i učlanite se u stranke

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marčelo: Završite sumnjive fakultete i učlanite se u stranke

HIP-hop muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo, svojevrsni glasnik mlade generacije, buntovnik oštrog pera, poslao je poruku mladima koja glasi: "završite sumnjive fakultete i učlanite se u stranke".

"Ako to smatraju ogavnim, neka se pripreme na vrlo mučne dane. Ali i na mirne noći, a ništa nije tako vredno kao spavati spokojno i znati da niste saučesnici javašluka", kaže Marčelo.

Pred nastup na festivalu "Mjuzikolodži" na Kalemegdanskoj tvrđavi,  Marčelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je rekao da mu je čast što je dio festivala na koji niko neće doći slučajno.

"U Srbiji postoji samo jedna suštinska podela - kič i alternativa, neukus i ukus. Za svakoga ko nije površan (ili se namerno ne pravi blesav) linija koja razdvaja ova dva tabora uopšte nije tanka", kaže Marčelo.

Upitan kako on vidi presjek trenutnog stanja u društvu, Marčelo kaže:

"Zavisi gde presečete piramidalnu hijerarhiju. Donji slojevi su na izdisaju da bi ovi u visinama imali bolji udisaj. Dole su, dakle, škrge, a gore hiperpluća".

Prognozira da se  "napet šou" u našim životima neće završiti nikada, osima "ako ne pitate političare i politikante, te njihove estradno-kriminogeno-prostačke produžene pipke".

Na pitanje kako ipak ublažiti takvo stanje, Marčelo kaže da je to  "pitanje za farmaceute na jednoj i dilere droge na drugoj strani", jer "van toga, ne postoji naročito efikasna anestezija za podnošenje ovdašnjeg života".

"Ali najverovatnije stvar stoji ovako: svi koji ne pripadamo opisanoj većini povukli smo se u sopstvene oaze mira, krugove prijatelja, nešto poput minijaturnih ljudskih utvrđenja usred zombi-apokalipse. Povezivanje i ozbiljno udruženje je nemoguće, jer su svaka dva najbliža bunkera razdvojena hiljadama zombija bez mozga i duše, koji se uz narodnjački saundtrek tupo krevelje svakoj iskri plemenitog nastojanja da se nacionalno odseljačimo. Što bi rekao Balzak: "Ukratko, ovde vlada beda bez poezije", dodaje Marčelo.

(Novosti)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.