Maraton za poslanike:19 zakona i 1.500 amandmana

Izvor: B92, 29.Dec.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Maraton" za poslanike:19 zakona i 1.500 amandmana

Beograd -- U Skupštini Srbije je počelo izjašnjavanje o 19 zakonskih predloga i skoro 1.500 amandmana, čime će biti završena poslednja sednica jesenjeg zasedanja.

Zato se očekuje "maratonsko" glasanje.

Među tim zakonskim predlozima su izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Predlog zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, kojim se propisuje taksa u iznosu od 150 dinara za RTS i RTV, koja će se plaćati uz račun za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << struju.

Među aktima o kojima će se izjasniti su još Predlog zakona o zaštiti zemljišta, setu poreskih zakona, setu privrednih zakona, izmene Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti, Predlog zakona o obnovi nakon elementarne i druge nepogode.

U setu poreskih zakona su izmene zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, o tržištu kapitala, o porezu na dohodak građana, o porezu na dobit pravnih lica, o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, o republičkim administrativnim taksama...

Među predloženim privrednim zakonima su novi zakoni o zadrugama i o privrednim komorama, izmene zakona o privatizaciji i o pravu na besplatne akcije, a poslanici će se izjasniti i o preuzimanju obaveza preduzeća "Srbijagas" prema NIS-u i njihovom pretvaranju u javni dug, davanju garancija, potvrđivanju sporazuma o zajmu...

Poslanici će poslednju sednicu jesenjeg zasedanja završiti u svečanoj atmosferi, shodno Zakonu o Narodnoj skupštini, uz himnu "Bože pravde" i gardu Vojske Srbije na ulazu u zdanje na Trgu Nikole Pašića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.