Marakana treći put

Izvor: Politika, 22.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marakana treći put

Zdravko Čolić će sutra uveče po treći put u karijeri održati koncert na stadionu Crvene zvezde. Sutrašnji nastup popularnog pevača u Beogradu će, bar prema najavama organizatora, biti njegov najspektakularniji koncert do sada.

Karte za ovaj događaj odavno su rasprodate pa se očekuje da na Marakanu dođe oko 80.000 posetilaca. Za razliku od prethodnih Čolićevih nastupa na našem najvećem stadionu velika bina, visoka 30 i široka 28 metara, postavljena je kod južne tribine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Na ovaj korak organizatori su se odlučili da bi se izbegli problemi oko ulaska publike, jer se jedini ulaz za parter (teren) nalazi na severnoj strani stadiona. Osim velike bine tu je i pista koja je postavljena nešto dublje prema publici, pa će tako Čolini najvatreniji obožavaoci imati prilike da ga mnogo bolje vide. Da bi vizuelni doživljaj bio kompletan na velikoj bini će biti postavljen i LED ekran dimenzija 18 sa 18 metara.

O tome koliko interesovanje vlada za ovaj događaj govori podatak da je do sada zahtev da prati koncert poslalo više od 300 novinara iz bivše Jugoslavije, a u loži će biti i 16 ambasadora stacioniranih u Beogradu.

Zdravko Čolić se upravo vratio sa Palića gde se pripremao sa pratećim bendom, a večeras će na stadionu imati i generalnu probu. prvi put repertoar koji će popularni Sarajlija izvesti na jednom koncertu birala je publika. Preko sajta marakana2007.com svi zainteresovani mogli su da daju svoje predloge za numere koje bi voleli da čuju na koncertu.

Za sada se ne zna kojom pesmom će početi koncert, ali je poznato da će na kraju spektakla Čolić otpevati numeru "Pjesmo moja"

Prvi koncert na Marakani Čolić je održao 5. septembra 1978. u okviru turneje "Putujući zemljotres". Tom događaju je prisustvovalo oko 70.000 ljudi, a iste večeri snimljen je i dokumentarni film pod nazivom "Pjevam danju, pjevam noću" u režiji Jovana Ristića. Ostalo je upamćeno da su pored glavne zvezde na bini tokom celog koncerta bile i čuvene "Lokice", a pred publikom su se kao gosti između ostalih pojavili i Arsen Dedić i Kemal Monteno. Inače ceo prihod sa tog koncerta Zdravko Čolić je uplatio Savezu slepih Jugoslavije.

Na drugi Čolin nastup na Marakani publika je čekala skoro 23 godine. Koncert koji je održan 30. juna 2001. godine uživo je pratilo 80.000 posetilaca. I dok su oni sa kupljenim ulaznicama uživali na stadionu, pored malih ekrana u direktnom prenosu svirku sa Marakane je gledalo oko 4.000.000 ljudi.

Sutrašnji koncert biće ujedno i početak Čolićeve turneje po bivšim jugoslovenskim republikama na kojoj će predstaviti album "Zavičaj", koji je do kraja aprila prodat u oko 700.000 primeraka.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.