Mapa svih DDoS napada u svetu (FOTO)

Izvor: B92, 24.Okt.2013, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mapa svih DDoS napada u svetu (FOTO)

Kompanija Google napravila je tzv. "Project Shield" (Projekat Štit) kako bi pomogla malim web-stranicama da ostanu online tokom DDoS napada, a predstavljena je i mapa koja prikazuje takve napade. Nazvana je "Digital Attack Map" (Mapa digitalnih napada).

Projekt "Digital Attack Map" je nastao u saradnji Google-a i kompanije Arbor Networks, a ona svakog sata prikazuje DDoS napade sa 270 internet provajdera. Napadi se prikazuju animacijama, a prate ih podaci poput trajanja, propusnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opsega prenosa podataka i slično.

Međutim, mapa pokazuje samo deo cele situacije, a ponekad i izvor napada može biti netačan. Mapa se bazira na nepotpunim informacijama, a izvori napada su često lažni s obzirom na to da nekim kompjuterima upravljaju botneti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.