Izvor: B92, 24.Feb.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manter zahteva bezbednost

Beograd -- Američki ambasador u Beogradu Kameron Manter zatražio od vlasti da se spreči svaki pokušaj nasilja usmeren protiv diplomatskih misija.

Manter je u intervjuu agenciji Asošijeted pres rekao da je gnevan zbog nemira u kojima je oštećena zgrada američke ambasade u Beogradu i da očekuje da Vlada Srbije osigura da se to nikada ne ponovi. "Veoma sam ljut zbog onoga što se dogodilo", rekao je Manter i poručio da bi "bilo bolje da se to ne ponovi".

Manter >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pozvao zvaničnike srpske vlade da osude nasilje i da obećaju da se to više nikada neće dogoditi.

Manter kaže da nastradali demonstran Zoran Vujović "nije imao kontakta" sa pripadnicima obezbeđenja ambasade SAD.

"On je tragično umro kao rezultat požara koji su izazvali napadači", objasnio je ambasador.

Američki Stejt department je, u odgovoru na napad na svoju ambasadu u Beogradu, u petak naložio povlačenje osoblja koje nije neophodno za rad dok su ambasador i ključni službenici ostali u Beogradu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Manter ljut zbog nemira

Izvor: Blic, 24.Feb.2008

Američki ambasador u Beogradu Kameron Manter zatražio je od srpskih lidera da obezbede da se nasilje usmereno protiv diplomatskih misija nikada više ne ponovi...Manter je u intervjuu agenciji Asošijeted pres rekao da je gnevan zbog nemira u kojima je oštećena zgrada američke ambasade u Beogradu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.