Izvor: B92, 18.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manter: Zadovoljavajući odnosi

Čačak -- Prijateljstvo SAD i Srbije na zadovoljavajućem je nivou, ali u odnosima između dve države postoji neslaganje oko Kosova, ocenjuje ambasador SAD Kameron Manter.

"Stvari oko kojih se slažemo podrazumevaju našu spremnost da doprinesemo prosperitetu Srbije, da pomognemo da Srbija dobije svoje zasluženo mesto u Evropi. Spremni smo da podstaknemo i poslovna ulaganja kojima će se obezbediti budućnost Srbije", kazao je Manter u intervjuu za nedeljnik "Čačanski glas".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ambasador je napomenuo i da je "nova srpska vlada uspostavljanjem proevropske i poslovne atmosfere u zemlji pružila snažan podsticaj za američke investitore".

Govoreći o svojim utiscima, posle jednogodišnjeg boravka u Srbiji, Manter je naveo da su "ljudi u Srbiji veoma gostoljubivi, uvek možete sa njima o nečemu da prodiskutujete dublje i detaljnije nego što ste očekivali".

"To je za mene fascinantno i ohrabrujuće.To je ono što mi daje snagu ovde, jer Srbi su uvek spremni da razgovaraju o bilo čemu u bilo koje vreme", kazao je ambasador Kameron Manter, inače doktor moderne istorije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.