Manojlović: Netačne tvrdnje da Vladi nije dostavljen predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma

Izvor: Beta, 31.Jan.2022, 16:09

Manojlović: Netačne tvrdnje da Vladi nije dostavljen predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma

Direktor kampanje Kreni - Promeni Savo Manojlović odbacio je danas kao "potpuno netačne" tvrdnje premijerke Ane Brnabić da Vladi Srbije "nikada" nije dostavljen predlog zakona kojim se traži uvodjenje zabrane iskopavanja litijuma i bora na teritoriji cele zemlje.Manojlović je u pisanoj izjavi naveo da su Vladi Srbije 14. i 21. januara, upućena dva dopisa na tu temu a da je prva verzija predloga zakona dostavljena Vladi "u istom momentu kada je dostavljena i predsedniku Republike uz ostale zahteve"."Premijerka se sada ponovo vraća na pitanje narodne inicijative iako je nakon napada na aktiviste ispred parlamenta jasno zatraženo od nje da se garantuje bezbednost volonterima u toku sakupljanja potpisa, što je ona izbegla da uradi, a sada tvrdi i da nikada nije dobila navedene dopise", naveo je Manojlović a prenelo udruženje Kreni - Promeni.Ocenio je da za "rešavanje trenutne krize", premijerka treba da odgovori "po kom pravnom osnovu je oteran Rio Tinto, a ostavljene su sve ostale kompanije koje takodje kopaju bor i litijum"."Da li se time omogućava povratak Rio Tinta nakon izbora ili se ovoj kompaniji omogućava da tuži Srbiju zbog nejednakog pravnog postupanja? I na kraju šta znači oterati Rio Tinto iz doline Jadra, kako ne bi iskopavanjem bora i ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Manojlović: Netačne tvrdnje da Vladi nije dostavljen predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2022

Direktor kampanje Kreni - Promeni Savo Manojlović odbacio je danas kao "potpuno netačne" tvrdnje premijerke Ane Brnabić da Vladi Srbije "nikada" nije dostavljen predlog zakona kojim se traži uvođenje zabrane iskopavanja litijuma i bora na teritoriji cele zemlje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.