Manjinski poslanički klub “SDA Sandžaka – PDD”: Preuzmite odgovornost za položaj manjina u Srbiji

Izvor: SandzakPress.net, 24.Jan.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manjinski poslanički klub “SDA Sandžaka – PDD”: Preuzmite odgovornost za položaj manjina u Srbiji

Srbija – Na jučerašnjem trećem vanrednom zasjedanju Narodne skupštine Srbije narodni poslanik i potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović ponovio je inicijativu poslaničke grupe „SDA Sandžaka- PDD“ za smjenu predsjednika skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meha Omerovića. Imamović je ponovio da je inicijativa podnijeta zbog nezakonitog i neustavnog rada predsjednika Odbora, zbog opstrukcije u rješavanju manjinskih pitanja, obmanjivanja Parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << i javnosti o odlukama Odbora, zbog zloupotrebe položaja na štetu manjina prilikom odbijanja amandmana, zbog kršenja vjerskih prava i sloboda manjina, drskog, arogantnog i provokativnog ponašanja i grubog vrijeđanja dostojanstva legitimnih predstavnika manjina. On je u svom obraćanju rekao da od predsjednice Parlamenta nije dobijen adekvatan odgovor po tom zahtjevu te da se ona bavila statističkim a ne suštinskim stvarima. Govoreći o lošem radu odbora za ljudska i manjinska prava i predsjednika tog Odbora, Imamović je podsjetio da još uvijek nije došlo ni do kakvih pomaka u sačinjavanju programa za rješavanje manjinskog pitanja na koji je tražio Štefan File, komesar za proširenje EU prilikom posjete Parlamentu Srbije. Potpredsjednik Imamović je ukazao i na samovolju Meha Omerovića u vođenju ovog odbora, podsjetivši da je na sjednici Parlamenta, 04. juna 2014. godine obmanuo Parlament i čitavu javnost rekavši da je ovlašćen da u ime čitavog Odbora odbije amandmane na zaključak koji su podnijeli poslanici SDA Sandžaka, a da sjednica nije ni održana bila. Na kraju narodni poslanik Enis Imamović je zatražio od predsjednice Skupštine Maje Gojkovic da pokrene postupak i da se ogradi od Meha Omerovića, postavljajući pitanje da li su njegovi postupci u ime Parlamenta, predsjednice Skupštine, čitave vladajuće većine ili njegovi lični kao i da se za predsjednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova postavi predstavnika skupštinske većine. (sda)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Molitva pa replika

Izvor: Večernje novosti, 24.Jan.2015

UKOLIKO poslanici zatraže da im se omogući prostorija za molitve, u Narodnoj skupštini mogle bi da zažive i takozvane religijske sobe - saznaju "Novosti". Ovo bi u narednim mesecima mogao da bude epilog sukoba koji se razbuktao između narodnih izabranika SDA i SDPS. Naime, Enis Imamović iz Ugljaninove...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.