Manji broj izbeglica u Preševu

Izvor: B92, 13.Nov.2015, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manji broj izbeglica u Preševu

Ispred Prihvatnog centra u Preševu manje je izbeglica, tako da na red čeka njih oko 1.000, a u kampu u Miratovcu gde migranti pristižu iz Makedonije nema ljudi.

Koordinator Kancelarije za mlade Valjon Arifi izjavio je za Tanjug da je danas od 8 do 22 sata kroz Prihvatni centar prošlo 60 autobusa sa migrantima.

"Šezdeset autobusa nije sve, mnogi su otišli i taksi prevozom. Današnja brojka koju su naši volonteri zabeležili kreće se oko 4.000 migranata", zaključio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Arifi

Ispred Prihvatnog centra na red za dokumentaciju čeka još oko 1.000 migranata, javio je Tanjugov izveštačc sa lica mesta.

Migrantima, koji čekaju u redovima ispred Prihvatnog centra pomoć pružaju i predstavnici UHNCR-a, volonteri, pripadnici organizacija iz svih delova sveta koji ih neprekidno obilaze i dele im vodu i ostale potrepštine.

Primetan je manji broj izbeglica iz Sirije, a u poslednje vreme mnogo je veći broj onih iz Avganistana i Iraka.

Ranije danas, koordinator Crvenog krsta Ali Ahmeti izjavio je za Tanjug da je od početka migrantske krize Crveni krst podelio hranu i odeću za oko 200.000 izbeglica.

On je ujedno upozorio da ponestaje dugotrajnog mleka za bebe.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Manje migranata ispred Prihvatnog centra u Preševu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2015

Ispred Prihvatnog centra u Preševu večeras je manje izbeglica, tako da na red čeka njih oko 1.000, a u kampu u Miratovcu gde migranti pristižu iz Makedonije nema ljudi...Koordinator Kancelarije za mlade Valjon Arifi izjavio je za Tanjug da je danas od 8 do 22 sata kroz Prihvatni centar prošlo 60...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.