Manjena vidljivost na području Foče

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2015, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manjena vidljivost na području Foče

BANJALUKA - Saobraćaj se na većem dijelu puteva u Republice Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, uz mjestimično smanjenu vidljivost na području Foče, a zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama gdje se izvode radovi.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta na kosini pored autoputa Gradiška-Banjaluka, lokalitet Kutlešin Gaj, obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj saobraćajnoj traci autoputa, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Na dionici magistralnog puta prema graničnom prelazu Rača zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 od 18.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice 1 saobraćaj se od 7.00 do 18.00 časova zbog izvođenja radova na izgradnji i rekonstrukciji vodovodnog sistema odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, granica BiH i Crne Gore, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta.

Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila teža od 12 tona i duža od osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će povremene petnaestominutne obustave biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 od 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor.

Na regionalnom putu Bušletić-Modriča u toku su radovi na proširenju mosta na potoku Dusa, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Alternativni pravac je magistralni put Doboj-Modriča.

Na magistralnom putu Brodsko Polje-enitetska granica (Brusnica), na lokalitetu Kladar Donji dva, zbog izvođenja deminerskih radova od 8.30 do 15.00 časova na snazi je povremena obustava saobraćaja - 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone i autobuse čija masa prelazi pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, Prnjavor-Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj za sva vozili čija ukupna masa prelazi pet tona i viša od 3,5 metra.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema zadržavanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.