Manje nesreća na putevima

Izvor: Večernje novosti, 21.Sep.2018, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manje nesreća na putevima

Agencija za bezbednost saobraćaja u petak predstavila rezultate kampanje "Vozi odmoran". Značajno je smanjen broj stradalih biciklista AGENCIJA za bezbednost saobraćaja predstavila je u petak rezultate letnje kampanje "Vozi odmoran" koja je bila namenjena smanjenju broja nesreća učesnika u saobraćaju, a koja je sprovedena u prethodna tri meseca. Prema podacima Agencije, broj nesreća u 2018. godini je manji za četiri odsto, dok je broj poginulih umanjen za osam odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Značajno je smanjen i broj stradalih biciklista na 17 odsto, ali i vozača traktora na 21 odsto, u odnosu na isti period prošle godine. Pročitajte još - Vozi odmoran i spasi živote - Jun, jul i avgust su meseci kada je pojačan intenzitet saobraćaja, pa samim tim i broj saobraćajnih nezgoda - rekla je Jasmina Milošević, direktorka Agencije. - Gotovo trećina svih nezgoda desi se upravo tokom leta. Rezultati velike letnje kampanje "Vozi odmoran" su takvi da imamo smanjenje u broju saobraćajnih nezgoda za 4 odsto, broj poginulih u odnosu na prošlu godinu manji je za 8 procenata, dok je 14 odsto manje povređenih, što u brojkama iznosi oko 900 ljudi manje koji su iz nezgoda izašli sa nekom od povreda. Ona je navela da dok god postoji ijedna žrtva u saobraćajnim udesima Agencija ne može biti potpuno zadovoljna podacima. - Međutim, ako imamo trend smanjenja u svim navedenim aspektima, onda imamo pravo da izrazimo zadovoljstvo i sebi zadamo još jedan cilj, a to je da se ovaj trend zadrži nadalje - naglasila je Miloševieva. Treću godinu zaredom ova kampanja budi veliko interesovanje među učesnicima u saobraćaju, jer je namenjena putnicima na dugim putovanjima kao i tranzitnim putnicima kroz Srbiju.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Manje nesreća na putevima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2018, 08:55

Agencija za bezbednost saobraćaja u petak predstavila rezultate kampanje "Vozi odmoran". Značajno je smanjen broj stradalih biciklista. ..Agencija za bezbednost saobraćaja predstavila je u petak rezultate letnje kampanje "Vozi odmoran" koja je bila namenjena smanjenju broja nesreća učesnika u saobraćaju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.