Manje činovnika i troškova u Novom Bečeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2009, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manje činovnika i troškova u Novom Bečeju

NOVI BEČEJ - Opština Novi Bečej je jedna od retkih koja je smanjila broj činovnika.

Mere za prevazilaženje posledica ekonomske krize u opštini Novi Bečej počele su da daju rezultate.

Realizacija opštinskog budžeta je postala daleko stabilnija i bolja je nego u prvoj polovini godine, kaže Milivoj Vrebalov, predsednik opštine Novi Bečej i objašnjava da se to desilo zahvaljujući smanjenju javne potrošnje i povećanju izvornih prihoda opštine.

Sproveden >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je proces racionalizacije radne snage u upravi, pa je od nekadašnjih 69 zaposlenih, taj broj sveden na 52 radnika. To je manje od dvadeset službenika na 10 hiljada stanovnika, što je ispod proseka za opštine u Srbiji, ističe Vrebalov.

"Ipak mnogo važnije mere od toga bile su mere štednje u samoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama u smislu smanjenja putnih troškova, dnevnica, delimičnog smanjenja zarada, limitiranih telefonskih razgovora, smanjene upotrebe potrošnog materijala i sl. Istovremeno smanjeni su i troškovi svih manifestacija, na žalost i investicionih ulaganja, ali se nadamo da će se situacija vrlo brzo promeniti", kaže Vrebalov.

A kao značajan potez u okviru mera štednje energije, pomoćnik predsednika opštine za lokalni ekonomski razvoj, Tomislav Ratković, navodi odluku da se u čitavoj opštini rekonstruiše javna rasveta i ugrade štedljive sijalice.

"Zamenom starih belih sijalica za natrijumske i promenom lampi, postigla se ušteda energije od preko 44 odsto, a istovremeno se poboljšao kvalitet osvetljenosti za preko 75 odsto", objašnjava on i dodaje da je ostvarena i ušteda u smislu održavanja rasvete, jer su nove sijalice u garantnom roku od 10 godina, duplo dužem nego stare.

Opština je deo ovog projekta finansirala od kredita u iznosu od 25 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.