Manjak protivgradnih raketa i strelaca

Izvor: S media, 11.Maj.2010, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manjak protivgradnih raketa i strelaca

Sezonu odbrane od grada, koja je počela 15. aprila, radarski centar Hidrometeorološkog zavoda Srbije na Blizonjskom visu kod Valjeva dočekao je sa manjkom raketa i strelaca, saopštio je danas taj centar.

Kako je rečno novinarima, 44. sezona odbrane od grada dočekana je sa pet protivgradnih raketa po jednoj od 180 protivgradnih stanica, što je "bar upola manje od neophodnog za ozbiljniju odbranu (od grada)".

Nove rakete očekuju se tek za 10 dana, a stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa Blizonjskog visa upozoravaju na to da bi protivgradne stanice mogle da ostanu bez raketa ukoliko se bude dejstvovalo narednih dana.

Radarski centar Blizonski vis koordinira odbranu od grada na području 14 opština Kolubarskog i Mačvanskog okruga, kao i na teritoriji oko Obrenovca, ka Zlatiboru, Fruškoj Gori i Bukulji.

Sa Blizonjskog visa takodje upozoravaju da 21 protivgradna stanica zbog dotrajalosti objekata, ali i nedovoljnog broja strelaca nezadovoljnih niskim primanjima neće funkcionisti u ovoj sezoni.

Najteža je situacija u opštini Mionica, a ranijih godina sličan slučaj bio je i u Mačvi i Tamnavi.

HMZS obezbedjuje 4.000 dinara svakom strelcu, a toliko novca najčešće dobijaju i iz budžeta lokalnih samouprava na čijem području žive.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.