Mango zvani Kajli Minog

Izvor: Glas javnosti, 28.Okt.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mango zvani Kajli Minog

SIDNEJ - Pop pevačica Kajli Minog mogla bi ostati upamćena ne samo po svojim pesmama već i po jednoj novoj sorti manga koja bi uskoro mogla da bude nazvana po njoj. Naime, australijski naučnici su razvili tri nove sorte manga. U želji da ukažu čast poznatoj zemljakinji, odlučili su da jednoj daju njeno ime.

Inicijativu da se tropsko voće nazove po australijskoj pop zvezdi dao je ministar industrije države Severna Teritorija, Kon Vatskalis. "Kajli je princeza popa, i kao takva >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zaslužila je da jedan od simbola Severne Teritorije dobije njeno ime", kazao je Vatskalis. On je najavio da će lepoj pevačici poslati korpu manga kako bi bila jedna od prvih koja će okusiti novu sortu sočnog tropskog ploda.

Nove sorte manga, koje su naučnici razvili nakon 16-godišnjih istraživanja u okviru australijskog programa za uzgoj manga, imaju izraženiju boju od postojećih što ih čini privlačnijim za kupce. Osim toga, nove sorte rađaju više plodova i to u dužem periodu. Novi mango bi trebalo da se nađe u prodaji krajem 2012, dokle se Vatskalis nada da će nadležni odobriti ime njegove očigledne miljenice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.