Mančester Junajted: Kako Pol Skols i braća Nevil pomažu studentima

Izvor: B92, 19.Avg.2019, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mančester Junajted: Kako Pol Skols i braća Nevil pomažu studentima

Članovi čuvene "Generacije 92" Mančester Junajteda osnovali su univerzitet, a prva generacija kreće na studije u septembru.

Univerzitet koji su osnovali pojedini članovi čuvene "Generacije 92" fudbalskog kluba Mančester Junajted napraviće takve rasporede predavanja da će studenti moći da ih pohađaju, ali i da rade.

Univerzitetska Akademija 92 koja se otvara u septembru, imaće vrlo fleksibilne rasporede sa pauzama od po četiri sata, rekao je Geri Nevil, nekadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapiten Junajteda.

On tvrdi da će se i po tome ova obrazovna ustanova razlikovati od ostalih univerziteta.

"Do sada su mladi išli u školu po ustaljenom modelu i, taman kada dođu do verovatno najvažnijeg trenutka u životu, suoče se sa nepredvidivim programom. Jedan dan imaju sat vremena obaveza, sledeći dva, a zatim dođe prazan dan", kaže Nevil.

Fudbaleri žele da na Akademiju na neki način prenesu atmosferu i način rada iz trening kampa Klif, gde su stasavale generacije igrača Mančester Junajteda.

Svaki student imaće trenera za lični razvoj.

Generacija 92 stasala je kroz omladinsku školu Junajteda i grupa igrača je u istom periodu ušla u prvi tim.

Nevilu i drugovima su u ključnom periodu igračkog razvoja fudbalski mentori bili Ser Aleks Ferguson, Nobi Stajls, Brajan Kid i Erik Harison. Zato se i nadaju da će uspeti da iskopiraju taj model na obrazovnu instituciju.

"To želimo da postignemo na akademiji. Da omogućimo studentima da mogu da odu kod nekog sa kim mogu da razgovaraju u poverenju", objasnio je Bat.

"Nadamo se da ćemo da ih izvedemo na pravi put. Mi ćemo svakako biti tu da im prenesemo iskustva".

U prvoj generaciji u septembru biće oko 300 studenata, a osnivači se nadaju da će u budućnosti ta brojka ići do 6.000.

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Junajtedova Generacija 92: Kako Pol Skols i braća Nevil pomažu studentima

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2019

U prvog generaciji u septembru biće oko 300 studenata, a osnivači se nadaju da će u budućnosti ta brojka ići do 6.000...Getty ImagesČlanovi Generacije 92 sa peharom evropskog prvaka..Univerzitet koji su osnovali pojedini članovi čuvene „Generacije 92" fudbalskog kluba Mančester Junajted napraviće...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.