Manafort dao predizborne podatke ruskom saradniku?

Izvor: B92, 09.Jan.2019, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manafort dao predizborne podatke ruskom saradniku?

Vašington -- Bivši šef izbornog štaba Donalda Trampa tokom nekoliko meseci 2016. dao podatke iz predizbornih anketa saradniku koji je bio povezan sa ruskim službama.

To je navedeno u sudskom podnesku od utorka, 8. januara.

Novinari su uspeli da pročitaju podatke iz sudskog podneska, koje advokati Pola Manaforta nisu odgovorajuće "zatamneli", prenosi "Glas Amerike".

Tužioci u istrazi specijalnog istražitelja Roberta Malera navode da ih je Manafort lagao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome, dok on poriče optužbe u vezi sa svojim bivšim poslovnim partnerom Konstantinom Kilimnikom, državljaninom Ukrajine, koga tužioci optužuju da je imao veze s ruskim obaveštajnim službama.

Manafort je rekao da je jednostavno zaboravio detalje, navodeći kao opravdanje haotičnu atmosferu u kampanji, prenosi "Glas Amerike".

U sudskom dokumentu od utorka se po prvi put detaljno opisuje zbog čega je tačno Manafort optužen da je lagao.

Tužitelji, koji već skoro dve godine istražuju veze Trampovog izbornog štaba s Rusijom i da li je Tramp, kao predsednik, pokušao da nezakonito opstruira istragu, tvrdili su da je Manafort lagao o pet pitanja, uključujći i svoju vezu s Kilimnikom.

Kilimnik, kojeg je Maler optužio za opstrukciju pravde, jer je navodno uticao na svedoke u Manafortovom slučaju, poriče da je povezan s ruskim obaveštajnim službama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.