Mamurni agent pucao u Kenedija?!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2013, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mamurni agent pucao u Kenedija?!

Ubijeni američki predsednik Džon Kenedi je pogođen dva puta iz različitih pravaca, detalj je atentata u novom dokumentarcu na ovu temu. Jedan metak je "stigao" od agenta tajne službe Džordža Hikija, koji se vozio u automobilu iza Kenedijevog i koji je slučajno ispalio hitac iz pištolja.

Prema navodima u filmu, incident je zataškan da tajna služba, koja je zadužena za obezbeđenje predsednika, ne bi bila osramoćena. Tako su i nastale brojne nejasnoće nakon atentata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Dokazi u novom dokumenatarnom filmu zasnovani su na radu veterana australijske policije Kolina Meklarena, koji je četiri godine sproveo istražujući atentat na Kenedija. Meklarenove tvrdnje zasnivaju se na radu Hauarda Donahjua, koji je proveo dve decenije, tragajući za dokazima o atentatu na Kenedija.

Meklaren i Donahju navode da su agent Hiki i njegove kolege noć pre prolaska konvoja kroz Dalas proveli u pijančenju. On kaže da su agenti kobnog jutra, po svem sudeći, bili mamurni i ističe da je pronašao dokaz da Hiki nije prošao obuku za rukovanje pištoljem "Ar-15", koji je nosio.

Meklaren je uveren da agent nije namerno pucao na predsednika.

"To je pre bio nesrećan slučaj usled sveopšte zbrke", naglasio je Meklaren.

"To je bio prvi put da predsednika prati u automobilu i prvi put je u ruci držao pištolj, koji je nosio to jutro", rekao je Meklaren, prenosi američki dnevnik "Hafington post".

Prema toj teoriji, Li Harvi Osvald, koji je uhapšen zbog atentata na Kenedija, pucao je na bivšeg predsednika nakon čega je Hiki potegao pištolj. Međutim, vozila su naglo zakočila, pa je agent slučajno ispalio hitac. Upravo taj metak pogodio je Kenedija u potiljak.

Meklaren je izrazio uverenje da je Hikijev pištolj bio drugačijeg kalibra od municije koju je koristio Osvald. Osvald je ubijen pre nego što se pojavio pred sudom zbog atentata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mamurni agent pucao u Kenedija?!

Izvor: Dzungla.org, 29.Jul.2013

Ubijeni američki predsednik Džon Kenedi je pogođen dva puta iz različitih pravaca, detalj je atentata u novom dokumentarcu na ovu temu. Jedan metak je „stigao“ od agenta tajne službe Džordža Hikija, koji se vozio u automobilu iza Kenedijevog i koji je slučajno ispalio hitac iz pištolja.. OpširnijeVesti...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.