Mamograf u Bačkoj Topoli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2011, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mamograf u Bačkoj Topoli

BAČKA TOPOLA -

Pokrajinski sekretar za zdravstvo,socijalnu politiku i demografiju Atila Čengeri u Domu zdravlja "Dr Janoš Hadzi" u Bačkoj Topoli pustio je u rad mamograf,čime je podignut nivo zdravstvenih usluga u toj ustanovi.

Čengeri je tom prilikom ukazao na značaj primene tog aparata u unapređenju prevencije i rane dijagnostike karcionoma dojke,od koga prema statistici u Vojvodini oboli svaka deseta žena. Ovaj mamograf omogućiće će pregled građana u opštinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centru,tako da više neće morati da putuju u udaljene bolnice zbog pregleda.

Direktor Doma zdravlja "Dr Janoš Hadzi" Janoš Ađaski je istakao da će mamograf biti u punoj funkciji što je od izuzetnog značaja za zdravstvenu zaštitu stanovnika opštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.