Mamić na ispitivanju: Da mi je netko rekao da će mi žena naređivat´...

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2015, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mamić na ispitivanju: Da mi je netko rekao da će mi žena naređivat´...

Zdravko Mamić je početkom mjeseca ispitan u prostorijama USKOK-a zbog optužbi za mutne transfere i utaju poreza.

Ispitao ga je zamjenik direktora USKOK-a Sven Mišković, u prisustvu Mamićevog advokata Jadranke Sloković.

Jutarnji list je prenio kako je izgledalo to ispitivanje, a mi donosimo najzvučnije Mamićeve izjave.

Rekao je to Mamić nakon što mu je advokat Sloković sugerisala da ne odgovara na pitanja tužioca Miškovića.

Osvrnuvši >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se na navodne izmjene optužnice vezane uz transfere igrača, što ga je jako uzrujalo, Miškoviću je poručio da će ga "raskapasit", na šta je Slokovićeva odmah pripomenula da to nije prijetnja.

"Meni je ovo znanstvena fantastika, što se u ova dva dana dogodilo nikad neću zaboraviti. Kad budem pisao knjigu, onda ćete i vi biti u knjizi. Kad budem snimao film, bit ćete u filmu", kazao je Mamić Miškoviću.

"Vidite koliko godina je USKOK već formiran, a ja do danas nisam dospio tu kod vas... a bili smo izvrgnuti i kontroli i mobingu i genocidu od kontrole", rekao je Mamić, sugerišući tužiocu da "večeras pročita dokumente te da ga sutra pusti kući".

Rekao je to Mamić tužiocu, dodajući i: "Hrvatska treba vašu instituciju, nemojte se blamirat'".

"Dajte, molim vas, državni odvjetniče, pročitajte to, pogledajte sve ugovore i bilance i salda... Koji su vam to vještaci porezni koji su vas tako prevarili i napravili štetu Hrvatskoj. Vidjet ćete, gospodine, vidjet ćete, srest ćemo se u životu", kazao je Mamić, na što je uskočila Slokovićeva i dometnula mu: "Znaš kako se to može protumačiti".

Uvidjevši da je pretjerao, Mamić je rekao tužiocu: "Molim vas da ne mislite nešto… ja sam malo osebujan, ali…" Dodao je i da nema primjedbe na rad policije, ali ima prigovora na USKOK, ne preciziravši kakvih.

"Kategorički opovrgavam da mi je ikad itko dao ijednu lipu. Na to sam ponosan i zato nikada nisam nastradao i zato ni sad neću nastradati. Vi ćete svi nastradati u najmanju ruku savješću. Nećete moći spavati zbog toga što ste napravili sramotu Dinamu, meni i Hrvatskoj", kazao je na kraju Mamić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.