Mama 70 + tata 77 = dvojke

Izvor: Glas javnosti, 06.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mama 70 + tata 77 = dvojke

U gradu Muzafarngaru, u indijskoj državi Utar Pradeš, 70-godišnja Omkari Sing Panvar rodila je - metodom vantelesne oplodnje - blizance, dečaka i devojčicu. Bračni par Panvar već ima dve odrasle ćerke i petoro unučadi, ali oni su uvek maštali o sinu nasledniku. Glava porodice, 77-godišnji Čaran-Sing založio je komad zemlje, prodao bivole, uložio svu štednju, uzeo je i kredit od banke da bi platio operaciju veštačke oplodnje - 9.000 dolara.

Omkari Panvar, koja se porodila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u petak, mirno je reagovala na saznanje da je ona postavila svetski rekord. „To što sam postala najstarija majka za mene ne znači ništa. Više od svega ja želim da vidim svoju novorođenčad i da se brinem o njima koliko mi mogućnosti dozvole“, rekla je Omkari.

Srećna majka je još rekla: „Moje ćerke sada imaju malog brata, moj muž i ja imali smo sreću - to je sve ono što smo oduvek želeli“.

Ginekolog Niša Malik, koja je pomogla da na svet dođu ovi blizanci, izjavila je: „Bila sam šokirana kada mi je ova stara žena rekla da je trudna. Ja se bavim medicinom već 20 godina i do sada nikada nisam čula za takav slučaj“.

Iako su blizanci rođeni u osmom mesecu, urgentnim carskim rezom, pošto je porodilja počela da krvari, lekari kažu da su bebe zdrave i da lepo napreduju.

Rekord Indijke još ne može biti zvaničan, jer ona nema izvod iz knjige rođenih, pa se ne može dokumentovati godina njenog rođenja. Ali, istovremeno, niko ne sumnja da joj je toliko godina koliko su objavila indijska sredstva informisanja.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najstarija majka na svetu smatra se Rumunka Adrijana Ilijesku, koja je rodila ćerku kad je imala 66 godina, u leto 2005. godine. I ta devojčica se rodila prevremeno. Porođaj je obavljen carskim rezom, nakon što je drugi blizanac umro u materici.

U decembru 2006. godine objavljeno je da je 67-godišnja Špankinja rodila blizance, postavši najstarija porodilja na svetu. Tu informaciju saopštila je bolnica San-Pau u Barseloni, ne navodeći ime žene. Prema rečima lekara, ona je zatrudnela posle lečenja neplodnosti u Južnoj Americi i do tada nije imala dece. U bolnici su izjavili da se majka i blizanci osećaju dobro. Ipak, i taj rekord nije zvanično priznat.

Spankinja ili Spanjolka???????

Nemoze nikako da bude Spanjolka, jer Spanjolci stanuju sa one strane Drine i Dunava, a Spanci sa ove...

Hrvatski jericki izmetak je Spanjolski od njima imaginarne zemlje Spanjolije....

hahahahhaha...kao sto francuzi kazu" touche" dragi sale...touche....

Da,malo vas vec ima,samo milijardu i nesto.Nije vam dosta sto devojcice od 14 godina radjaju,sad treba i babe to da rade.Samo se pitam sta ce svi oni + kinezi da jedu?Da nece da otimaju od onih koji imaju?Hajde da se zapitamo zasto je hrana sve skuplja(proizvodnja biodizela utice naravno),ovakvo nekontrolisano "parenje i razmnozavanje" u polubednim drzavama je presudno po meni.

Pa, to je strasno !

Ko ce da gaji tu decu ? Drzava ? U kojoj i ovako vec vlada siromastvo?!

PRIMITIVNO I SEBICNO.

sto ne popravi zube za $ 9 000? Ko ce tu decu odgojiti, vaspitati , skolovati? Velika sebicnost ovih dvoje da imaju sina, eto vam sin, a ko ce se sa njime igrati? Odrasle sestre? Bas mi ovo zvuci cudno, zeleli su da imaju sina, a zasto da nasledi sta bedu njihovu...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.