Malteški red podržava evropski put Srbije

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malteški red podržava evropski put Srbije

Suvereni vojni malteški red podržava reformske procese u Srbiji i nastaviće da pruža podršku evropskom putu Srbije, rekao je danas ambasador tog reda u Srbiji Albert di Luka na sastanku u Skupštini Srbije na sastanku sa predsednikom poslaničke grupe prijateljstva sa tim redom Vladimirom Marinkovićem.

Marinković se tom prilikom zahvalio na humanitarnoj pomoći koju je Suvereni vojni Malteški red pružao Srbiji u prethodnom periodu, a posebno na donaciji namenjenoj lečenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolesne dece u Srbiji, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

On je izrazio očekivanje da će prikupljena sredstva ubrzo početi da se koriste za obnovu "doktorove kule" u kojoj će biti roditeljska kuća za decu obolelu od raka i njihove roditelje.

Tokom susreta, kome je prisustvovao i član poslaničke grupe prijateljstva Radoslav Milovanović, dogovoreno je da se 21. juna u Domu Narodne skupštine održi izložba povodom 900 godina postojanja Suverenog vojnog Malteškog reda i to pod pokroviteljstvom predsednika republičkog parlamenta Nebojše Stefanovica.

Sa ambasadorom se prethodno susreo i Stefanović, koji se zahvalio na principijelnoj podršci i nepriznavanju Kosova i Metohije.

Na sastanku Stefanovića i di Luke je zajednički ocenjeno da je proces reformi i prihvatanje evropskih standarda važno za Srbiju, a u cilju uspostavljanja vladavine prava, modernizacije društva i poboljšanja uslova života građana Srbije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.