Malo ohrabrenje za Dišoviće

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo ohrabrenje za Dišoviće

Nevolje porodice Dišović iz zabitog sela Krčmare na Rogozni, dotakle su u srce i našeg anonimnog čitaoca iz Sabrikena, koji im je nedavno uputio znak pažnje u vidu novčanog dara od 20 evra.

Na taj način, verujemo, poželeo je da pruži podršku svojim zemljacima u otadžbini, koji se u proteklih godinu dana suočavaju sa mnogo problema.

Do pred prošlu zimu Stojanka i Miroslav bili su "smešteni" pod šatorom, koji su dobili od novopazarske lokalne samouprave, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a onda su, od donacija koje su dobili mahom od čitalaca "Vesti", na temeljima izgorelog doma, od betonskih blokova i dasaka napravili privremeni smeštaj - sobicu i hodnik u kome su prezimili zimu.

Oko 4.000 evra pristiglih prošle jeseni dobrih ljudi iz sveta, Dišovići su letos utrošili za nabavku potrebnog građevinskog materijala. Početkom septembra konačno, na temeljima izgorele, počeli su zidanje nove i stigli do ploče, ali tu je sve i stalo. Svestan je anonimni donator da Dišovićima u ovom trenutku, svaka para znači, pa otuda i njegove podrške. Reporteri "Vesti" narednih dana će posetiti Dišoviće, uručiti ovaj dar, saznati kako napreduju radovi i da li je još neko od naših plemenitih čitalaca, u međuvremenu, mislio na njih i uputio im svoju pomoć.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.