Malo ljubavi mnogo znači: Neverovatne transformacije napuštenih pasa

Izvor: Blic, 13.Mar.2013, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo ljubavi mnogo znači: Neverovatne transformacije napuštenih pasa

Psi kao ljubimci nisu posebno zahtevni - dovoljno im je malo hrane, vode i sklonište od hladnoće. Nažalost, pojedini vlasnici ne mogu ili ne žele da im obezbede ni taj minimum, pa siroti kučići završavaju na ulici ili u napuštenom dvorištu. Službe za spasavanje životinja odavno su aktivne u svetu, a koliku razliku može napraviti pravilna nega, pokazuju fotografije iz skloništa za pse. Napušteno štene je bilo bolesno i iznemoglo od gladi

Kada je štene ptičara prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << put primljeno u sklonište u Antigvi, njegove šanse za preživljavanje bile su male.

Da li je to isti pas? Štene ptičara nakon rehabilitacije

Nakon što ju je vlasnik napustio, ženkica je počela da gubi dlaku, a jela je samo kada bi se na nju sažalio neko od prolaznika sa ulice.

Kada je pronađen pored golf terena, Sedar jedva da je imao dlaku

Ipak, nakon samo par meseci pravilne nege, ptičar je postao sasvim drugi pas - razigran i sit, čija se dlaka presijavala na suncu.

Danas je Sedar čupavi žuti pas

Istu sudbinu doživeli su i mnogi drugi psi, koje su vlasnici ostavili da se staraju sami o sebi.

Većina napuštenih pasa boluje od nekoliko bolesti

Neke od njih volonteri iz službe za spasavanje životinja pronašli su pored kontejnera, druge su zatekli kako leže pored puta, toliko gladni da su bili nesposobni da se pomere.

Srećom, veterinari su tu da izleče sve tegobe

Sedar je, recimo, pronađen u blizini golf terena, a ko zna šta bi se dogodilo da su spasioci naišli samo par sati kasnije.

Sumo je ovako izgledao kada su ga pronašli

Zahvaljujući njima, ne samo da je dobio šansu da ozdravi, već je pronašao i novi dom, u koji je otišao gotovo neprepoznatljiv, kao čupavi pas žućkaste dlake.

Srećan je što više nije vezan

Srećan kraj imala je i priča o psu po imenu Sumo, koji je bio vezan za ogradu veoma kratkim lancem. Rana na njegovom vratu je zarasla i postao je savršen kandidat za usvajanje.

Ragbi je bio potpuno zapušten i patio je od srčanog crva

Nakon što izbave napuštene pse iz surovih uslova, stručnjaci za ponašanje životinja procenjuju njihov stepen socijalizacije - posmatraju kako pas reaguje na druge pse, da li je agresivan i kako se odnosi prema hrani.

Nakon medicinskog tretmana i šišanja, izgleda kao nov

Svi spaseni psi dobijaju kvalitetnu medicinsku negu, zdravo se hrane, provode vreme u igri i rekreaciji, i tako veoma brzo napreduju. Nakon određenog vremena, spremni su za odlazak u novu porodicu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

FOTO: Malo ljubavi mnogo znači: Nevjerovatne transformacije napuštenih pasa

Izvor: Cafe.ba, 13.Mar.2013

Psi kao ljubimci nisu posebno zahtjevni - dovoljno im je malo hrane, vode i sklonište od hladnoće. Nažalost, pojedini vlasnici ne mogu ili ne žele da im obezbijede ni taj minimum, pa siroti kučići završavaju na ulici ili u napuštenom dvorištu. Službe za spasavanje životinja odavno su aktivne...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.