Mališani priredili pravo poselo

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mališani priredili pravo poselo

Zabavno veče koje je u živopisnom Remšajdu organizovao SKUD Dijamanti iz Vupertala biće dugo pamćeno. I pored toga što je u Severnoj Rajni i Vestfaliji bio nekoliko događaja, sala je bila popunjena do poslednjeg mesta i u njoj se našlo više od 250 zemljaka, a neki od njih su došli čak i iz Holandije.

Dijamanti se nalaze u fazi novog početka pa se na sceni prvo pojavio podmladak folkloraša, a mališani su pokazali da su s pravom uzdanice kluba koji je poznat po dobrim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << folklornim ansamblima. Nastavila je ista generacija klubova Radost iz Leverkuzena, Ambasador Keln i Zora iz obližnjeg Ratingena. Mali anđeli su nastupali u više blokova i svaki put izazivali ovacije publike.

Ovu zabavu, kao i nekoliko puta ranije, klub iz Vupertala je priredio u saradnji sa televizijom Duga, koja uvek dovede neko od zvučnih estradnih imena iz zavičaja. Ovaj put je glavni gost Duginog posela bio poznati Era Ojdanić, a nastupali su Neđo Kostić, Jelena Jovanović i Kuzman bend. Uz njih su svi u sali bili na nogama i sa podijuma za igru odlazilo se samo u muzičkim predasima. A to je bilo vreme i prilika da se probaju brojni specijaliteti koje su pripremile članice Dijamanata.

Tanja Nađ, članica Dijamanata, Mađarica koja rado oblači srpsku nošnju imala je zaduženje da gostima iz zavičaja pokaže Vupertal.

- Bili su oduševljeni onim što su videli, a ja sam oduševljena ovom priredbom. Najlepše veče, hvala mnogo svima koji su došli.

Dijamanti će prihod upotrebiti za nabavku nošnji i troškove organizacije sledećih manifestacija i druženja.

Na poselu Dijamanata bili su i gosti iz Holandije. Bosa Aleksić i društvo su oduševljeni atmosferom.

- Osećali smo se kao u zavičaju. Niko od nas nije primetio da evo već sviće zora. U Roterdam se vraćamo puni utisaka uz zahvalnost Dijamantima i predsednici Milici Savić za prelepo veče. Mi u Holandiji nismo tako organizovani kao vi u Nemačkoj. Nastavite tako i kad god budete planirali nove susrete i zabavu, eto nas ponovo. Hvala vam od srca. Prevalićemo više od 400 kilometara, računajući put u oba pravca, ali nije nam teško - rekla je Bosa Aleksić neposredno pred povratak u Roterdam.

Milica Savić, predsednica Dijamanata zahvalila je teeviziji Duga na saradnji i istakla da klub duguje veliku zahvalnost i najčitanijem listu dijaspore "Vestima".

- Da nije "Vesti", čiji nas reporteri prate godinama, o nama se ne bi čulo dalje od Vupertala. Ovako zahvaljujući "Vestima" javljaju nam se prijatelji i poznanici od Rima do Novog Zelanda. Posle naših manifestacija u Vupertalu na kioscima nema "Vesti" ni za lek. Jednostavo se razgrabe - rekla ja na kraju Milica Savić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.