Malinari seku malinjake zbog niske cene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2011, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari seku malinjake zbog niske cene

ČAČAK -

Prozivođači malina u selima Premeća i Brezovica kod Čačka protestovali su danas zbog niske otkupne cene malina i u znak protesta sekli su zasade svojih malinjaka.

Berbu malina su obustavili pre pet dana, a danas su otpočeli krčenje malinjaka jer, kako su rekli, radom prozivode samo gubitke po otkupnoj ceni od 50 do 75 dinara za kilogram malina.

Prozivođači malina ističu da je dugogodišnja borba za bolju otkupnu cenu rezultirala iskrčavanjem malinjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog ovogodišnje cene koja je po njihovoj oceni "uvredljivo niska".

Radiša Vulićević iz Premeće izjavio je novinarima da se celo selo dogovorilo da se malina ove godine ne bere i da se pokosi, jer sa postojećom otkupnom cenom ne mogu da pokriju ni troškove prozivodnje.

Prozivođač malina iz Brezovice Goran Bojović rekao je novinarima da je na području Premeće, Rajca i Brezovice, malina zasađena na oko 20 hektara i da je očekivani rod za ovu godinu oko 200 tona.

Ukoliko ne dođe do podizanja otkupne cene malina, malinari su najavili radikalizaciju protesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malinari seku malinjake zbog niske cene

Izvor: S media, 30.Jun.2011

Prozivodajči malina juče su u znak protesta zbog "uvredljivo" niske cene malina sekli zasade svojih malinjaka. ..Malinari u selima Premeća i Brezovica kod Čačka protestovali su juče zbog niske otkupne cene malina...Berbu malina su obustavili pre pet dana, a danas su otpočeli krčenje malinjaka...

Nastavak na S media...

Krče malinjake

Izvor: Press, 01.Jul.2011, 06:02

Jeftinije nego ikad - Otkupna cena malina pala na svega 75 dinara, pa su malinari obustavili berbu, a neki su počeli da krče malinjake. Ukoliko se do ponedeljka ne poveća cena, i ostali najavljuju da će poseći zasade

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.