Malinari najavljuju blokade puteva od Vidovdana

Izvor: S media, 22.Jun.2012, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari najavljuju blokade puteva od Vidovdana

Predstavnici deset udruženja malinara iz Zapadne Srbije najavili su sinoć da će započeti blokade puteva ukoliko do 26. juna sa hladnjačarima ne bude postignut dogovor o otkupnoj ceni maline od 1,43 evra po kilogranu.

Oni su takođe, na sastanku održanom u Užicu, pozvali predsednika Srbije Tomislava Nikolića da, kako su rekli, sagleda situaciju u kojoj se nalaze malinari i srpska malina, koja ovoj zemlji donosi devizni priliv od 170 miliona evra godišnje. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Odblokirani putevi, postignut dogovor sa poljoprivrednicima

Malinari: Dačić nas je prevario!

Malinari odlažu protest zbog situacije na severu Kosova

Na sastanku Upravnog odbora Saveza srpske maline, u koji su okupljena svih deset udruženja malinara iz Zapadne Srbije, najavili da će ukoliko hladnjačari ne pristanu na otkupnu cenu maline od 1,43 evra od Vidovdana započeti proteste.

Predsednik tog saveza Rade Šunjevarić rekao je da malinari imaju dobru volju da razgovaraju sa hladnjačarima, ali da ako do 26. juna ne postignu dogovor blokade puteva su, kako je kazao, neizbežne.

On je naglasio da malinari ne dozvoljavaju da im se uskrati akontna cena za odloženo plaćanje od 45 do 90 dana nametanjem dnevne cene za otkup maline od strane pojedinih monopolista.

(Tanjug)

Foto: agropreš.org.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.