Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2011, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari iz zapadne Srbije krenuli ka Beogradu

BEOGRAD -

Generalni sekretar Unije malinara Aleksandar Mitrović izjavio je da su malinari iz zapadne Srbije jutros krenuli ka Beogradu, gde će protestovati ispred Vlade Srbije tražeći veću otkupnu cenu ovog voća.

"Sakupiće se malinari iz više gradova, od Šapca do Aleksandrovca", kazao je Mitrović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, predviđeno je da malinari oko podneva stignu ispred Vlade Srbije, a protest je prijavljen policiji.

On je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će malinari, ako ih niko od nadležnih u Vladi Srbije danas ne bude primio, ostaviti svoje zahteve "kao poštar kada nikog ne zatekne kod kuće" i zatim se razići.

"Idemo kućama, ne želimo da zaustavljamo saobraćaj i maltretiramo narod po ovoj kiši", kazao je Mitrović.

Malinari zahtevaju da sadašnja otkupna cena od 85 do 95 dinara po kilogramu bude povećana na 100 dinara, i da subvencije za izvoz budu 26 dinara.

Ministarstvo poljoprivrede je odbacilo zahtev malinara za subvencije navodeći da je on nerealan i da za njega nema novca.

Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Miloš Milovanović rekao je jutros da tom ministarstvu nije stigao nikakav zahtev za razgovore i da je pitanje ko su uopšte ljudi koji danas dolaze u Beograd.

"Dijalog postoji već više od tri meseca, ne samo sa proizvođačima malina iz jednog kraja već s proizvođačima iz cele Srbije, ali mi nemamo nijedan zahtev za sastanak danas", kazao je Milovanović za Radio-televiziju Srbije.

S druge strane, predstavnici malinara tvrde da je poziv na razgovore s predstavnicima vlade upućen preko jednog od pomoćnika ministra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.