Mali uputio jasan demant: Nikada nisam bio član niti jedne političke stranke osim SNS

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 12:22

Mali uputio jasan demant: "Nikada nisam bio član niti jedne političke stranke osim SNS"

Ministar finansija Siniša Mali demantovao je informacije koje je u dnevni list "Danas" objavio u sovm tekstu.

Mali se oglasio na svom zvaničnom Instagram nalogu.

"Dnevni list 'Danas' je tekstom na današnjoj naslovnoj strani pod naslovom 'Krem DOS-a je danas u Vučićevim redovima', u kome navodi da je 'Siniša Mali bivši član DS-a”, prekršio Zakon o javnom informisanju i medijima ('Službeni glasnik RS“ 83/2014, 58/2015, 12/2016), član 9, koji propisuje Obavezu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinarske pažnje, odnosno da su 'urednik i novinar dužni da s pažnjom primerenom okolnostima i u skladu sa pravilima novinarske struke, pre objavljivanja informacije koja sadrži podatke o određenoj pojavi, događaju ili ličnosti provere njeno poreklo, istinitost i potpunost”.

Neproveravanjem navedenog u tekstu list 'Danas' doveo je u zabludu javnost iznošenjem netačne informacije da sam bio član Demokratske stranke (DS). U cilju istinitog informisanja javnosti obaveštavam javnost da nikada nisam bio član niti jedne političke stranke osim Srpske napredne stranke (SNS). Кada se u Srbiji pojavila politička organizacija kod koje sam prepoznao potencijal promena, energiju reformi i duh kolektivne svesti o neophodnosti stvaranja boljeg života za građane Srbije a onda i znanje kako do toga doći, poželeo sam i da se aktivno bavim politikom, odnosno postanem deo te stranke.

Ovaj demanti je upućen i na adresu glavnog urednika Dnevnog lista Danas, sa zahtevom da se objavi u skladu sa članom 94. Zakona o javnom informisanju i medijima", objavio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.