Izvor: RTS, 11.Feb.2022, 16:59

Mali primio u oproštajnu posetu Entonija Godfrija, poklonio mu knjigu

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je sa ambasadorom SAD u Beogradu Entonijem Godfrijem, koga je primio u oproštajnu posetu, i tom prilikom mu se zahvalio na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i poklonio mu je knjigu o Srbiji.
Sagovornici su razgovarali o zajedničkim projektima koji se trenutno sprovode i istakli da je mnogo toga urađeno u proteklom periodu, kao i da je jedan od važnih rezultata otvaranje kancelarije Američke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razvojne agencije (DFC) u Beogradu, sa kojom će se uskoro sprovoditi i prva garantna šema.

Na taj način, DFC i komercijalne banke, sa kojima sarađuje, će ponuditi konkretne kreditne linije privredi, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.
Mali i Godfri su se saglasili da je važno da se unapređuje ekonomska saradnja, i da se privlače američki investitori koji bi još više ulagali u Srbiju.
U tom smislu, Mali je ponovio da Republika Srbija postiže odlične ekonomske rezultate, da je prošle godine imala privredni rast od 7,4 odsto, kao i da je postala poželjna destinacija za investicije. Takođe, prošle godine Srbija je privukla 3,9 milijardi evra stranih investicija, što je više nego 2019. godine, koja je bila rekordna.
Ambasador Godfri je istakao da je Republika Srbija u poslednjih nekoliko godina postala apsolutni ekonomski lider na Zapadnom Balkanu, a ministar je rekao da je važno da druge ekonomije prate Srbiju, kako bismo svi zajedno bili još jači kao region.
Ministar Siniša Mali se zahvalio ambasadoru Godfriju na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i poželeo mu mnogo sreće i uspeha u budućem radu i na Instagramu.

"Ambasadoru SAD u Srbiji Entoniju Godfriju poklonio sam, pri oproštajnoj poseti, knjigu o Srbiji, iako znam da je dobro upoznao našu zemlju za ovih nekoliko godina, a pogotovo naše kulinarske specijalitete", naveo je Mali na svom Instagram profilu. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mali i Godfri: DFC i komercijalne banke ponudiće kreditne linije privredi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2022

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem, koga je primio u oproštajnu posetu...Tokom susreta zaključili su da je jedan od važnih rezultata saradnje u proteklom periodu bio otvaranje kancelarije Američke razvojne agencije (DFC) u Beogradu...Kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.